DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
STERLIN 41,0337 % -0.05
FRANG 35,4067 % -0.62
ALTIN 2.500,70 % 1,40
BITCOIN 66.858,94 0.258
reklam

TÜRKÜDEN STEM’E SINIRLARI AŞAN PROJE

Yayınlanma Tarihi : Google News
TÜRKÜDEN STEM’E SINIRLARI AŞAN PROJE

Mersin’den birçok okulun yer aldığı STEM’li türküler eTwinning projesi ile yeni nesiller geleceğe donanımlı hazırlanacak.

7-11 yaş öğrencilerini kapsayan projede, STEM yaklaşımının 5E öğrenme modeli ile işbirliği sayesinde bilim ve teknolojiye duyarlılığın artması hedefleniyor. Ayrıca türkülerini tanıyan, seven; yaratıcılığını ve merakını, kendi kültürel ögeleriyle birleştirerek güvenli adımlar atabilen bireylerin yetişmesi projenin ana amacını oluşturuyor.

Öğrencilerin 5E Öğrenme Modeli ve STEM’in birlikte uygulanmasıyla aşama aşama soru sorma, araştırma yapma, deney ve gözlem yapma, var olan bilgilerle yeni bilgiler arasında transfer yapma, tasarım yapma vb. hedef davranışlara ulaşması beklenirken aynı zamanda öğrencilerin proje sayesinde teknoloji ve web 2.0 araçlarını etkin kullanarak 21. yy becerilerini kazanmaları bekleniyor.

5E Öğrenme Modeli’nin STEM yaklaşımı ile uygulamaya konulmasıyla, öğrencilerin gerçek hayat problemlerini çözme yeteneklerinin gelişmesi, matematik, fen bilimleri gibi derslere olan ilgilerinin artmasıyla ders başarılarının artması ve geleceğin mesleklerine doğru olumlu yönde ilerlemelerine zemin hazırlanması ve  kendi kültür ögelerine sahip çıkan, koruyan, seven bireylerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

ETWİNNİNG NEDİR?

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa’daki okullar arası işbirliğini teşvik eder. Ayrıca; eTwinning, eğitimciler için sürekli çevrimiçi Mesleki Gelişim için ücretsiz fırsatlar da sunmaktadır.

Merkezi Destek Servisi, Avrupa’daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 34 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Ayrıca eTwinning ulusal düzeyde 38 Ulusal Destek Kuruluşu tarafından desteklenmektedir.

eTwinning’in en önemli unsurlarından biri; öğretmenler, öğrenciler, okullar, ebeveynler ve yerel yetkililer arasındaki işbirliğidir. eTwinning’te, öğretmenler birlikte çalışır ve öğrencileri için aktiviteler düzenlenler.

eTwinning’in öğretmenler, öğrenciler ve okullar tarafından yürütülen çalışmaları Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketleri, eTwinning Ödülleri, eTwinning Okulları ve eTwinning Portföyü aracılığıyla ödüllendirilir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilgili birimleriyle ve Ulusal Destek Kuruluşlarıyla desteklenir.

STEMLİ TÜRKÜLER PROJESİNİN ÖĞRETMENLERİ VE ORTAK OKULLARI

Tuba BİÇER, Camili İlkokulu Akdeniz/ Mersin

Emel Eldeniz, Sakarya İlkokulu/ Akdeniz Mersin

Ayşe Akkuş, Mehmet Fatih Deveci İlkokulu/ Akdeniz Mersin

Meryem Bostancı, Zeki Sabah İlkokulu/ Akdeniz Mersin

Pınar Altınkaya, Halil Akgün İlkokulu Akdeniz/ Mersin

Bengisu Kaya, Suphi Öner İlkokulu/ Akdeniz Mersin

Fatiş Saraçoğlu, Sakarya İlkokulu/Akdeniz Mersin

Nilay Sertel, Şehit Hamza Çavuş İlkokulu /Çorlu Tekirdağ

reklam