DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

Asgari ücret belli oldu

Yayınlanma Tarihi : Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılında asgari ücretin 4 bin 250 lira olacağını açıkladı. 2022 yılı için belirlenen asgari ücret, şu anki kur baz alındığında 274 dolar oldu. Asgari ücret, 2021 yılı başında 383 dolardı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. ve son toplantısını bugün gerçekleştirildi. Son toplantının ardından taraflar Cumhurbaşkanlığı’na geçti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarında işçileri Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), patronları ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil etti.

ÇOCUK SAYISINA GÖRE RAKAM ARTACAK

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonları ilgilendiren ve 30 milyona yakın kişiyi etkileyecek olan asgari ücretin, 2022 yılında 4 bin 250 lira olacağını açıkladı. Erdoğan, çalışanın evli olması ve çocuk sayısına göre bu rakamın yükseleceğini belirtti.

GELİR VE DAMGA VERGİSİ KALDIRILDI

Erdoğan, asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisinin de kaldırıldığını açıkladı. Erdoğan, bu karar ile patronların yükünün 450 lira civarında azalacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılında asgari ücretin 4 bin 250 lira olacağını açıkladı. 2022 yılı için belirlenen asgari ücret, şu anki kur baz alındığında 274 dolar oldu. Asgari ücret, 2021 yılı başında 383 dolardı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. ve son toplantısını bugün gerçekleştirildi. Son toplantının ardından taraflar Cumhurbaşkanlığı’na geçti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu […]

DEVAMINI OKU
reklam

YORUM YAP