DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

ÇÖPLER MERSİN’E Mİ DÖKÜLDÜ!?

Yayınlanma Tarihi : Google News
ÇÖPLER MERSİN’E Mİ DÖKÜLDÜ!?

‘İngiltere’nin çöpleri Adana’da haberleri büyük yankı uyandırmışken şimdi de o çöplerin Adana’dan Mersin’e getirildiği iddia ediliyor.

Elvan KONUK

Çevre sorunlarına karşı duyarlı aktivist kimliğiyle tanınan sanatçı Haluk Levent, İngiltere’den getirtilen tonlarca çöpün yarattığı sorunlara çözüm arayışı için Adana’ya gitmişti. Levent, Adana Valisi Süleyman Elban ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile görüşerek çöplerin bir ay içinde temizleneceğinin sözünü almıştı. O çöplerin kamyonlarla Mersin’e getirilip ormanlık alana döküldüğü iddia edilirken konuyla ilgili sosyal medya paylaşımları ve yayınlanan videolar kafaları karıştırdı.

“YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

7 Nisan tarihine ait olduğu iddia edilen ve twitterda paylaşılan görüntülerde Adana’dan getirilen çöplerin Akdeniz ilçesine bağlı Nacarlı Mahallesi ve Tekke Köyü’ndeki ormanlık alana kaçak yollarla boşaltıldığı iddia edildi. Videoda “İngiltere’den ülkemize gelen atıklar Adana’dan Mersin’e gelmiş durumda. Çevrenin nasıl kirletildiğini görüyorsunuz. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu atıklar insan sağlığına ve çevreye zarar veriyor. Kaçak yollarla Adana’dan buraya boşaltılmış. Akdeniz Nacarlı ve Tekke Mahallesi’ndeki alanlara çöpler yayılmış durumda” ifadeleri kullanıldı.

BLOOMBERG ÇÖPLERİ GPS’LE İZLEDİ

İngiltere’den yola çıkıp 3 bin 200 kilometre yol kat ederek Adana’ya getirilerek Çukurova ilçesinde boş araziye döküldüğü çeşitli sivil toplum örgütleri ve milletvekillerinin çalışmalarıyla görüntülenen çöplerin sürdürdüğü uzun yolculuk, Blomberg’den gazeteci Kit Chellel tarafından da çöplerin içine GPS cihazı yerleştirilerek tespit edilmişti. Londra’daki üç çöp poşetine GPS cihazı yerleştiren gazeteci Kit Chellel’in nereye gittiğini takip ettiği üç çöpten birisi Londra’da kalırken, diğer iki çöp poşeti 3 bin 200 kilometre yol yaparak Türkiye’ye gelmiş, Adana’da geri dönüşüm tesisi olmayan bir yere dökülmüştü.

reklam