DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

FİYATI EKMEĞİ SOLLADI!

Yayınlanma Tarihi : Google News

Maliyet gerekçesiyle son bir yıl içerisinde birçok ürüne zam yapıldı. Zamların en çok yansıdığı ürünlerden biri de simit oldu. Gariban yiyeceği olarak bilinen simit ekmeği sollayarak 3,5 liraya yükseldi.

Son bir yıl içerisinde birçok kez zam yapılan simitin fiyatı Mersin’de 2,5 liradan 3,5 liraya yükseldi. Vatandaşın en çok tükettiği ürünlerden olan simit ve poğaçaya yapılan zam birçok yerde uygulanmaya başlarken Mersin Fırıncılar Odası’nın belirlediği listede 3,5 lira olarak zamlanan simit fiyatı 3 lira olan ekmeği de geçti.

“UN VE SUSAM ZAMMININ YANSIMASI”

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), un sanayicilerine satılan buğdaya zam yaptığını duyurmuştu. 25 Mart itibariyle ekmeklik buğday satış fiyatı ton başına 2 bin 650 liradan 3.210-3.325 liraya çıktı. Öte yandan susama son bir yıl içinde yüzde 150’leri aşan oranda zam gelmesi ekmekten sonra simit ve poğaça fiyatını da arttırdı. İşçi ve memurun çoğu zaman öğlen öğünü olarak tükettiği simit, fiyatıyla artık lüks haline geldi.

Maliyet gerekçesiyle son bir yıl içerisinde birçok ürüne zam yapıldı. Zamların en çok yansıdığı ürünlerden biri de simit oldu. Gariban yiyeceği olarak bilinen simit ekmeği sollayarak 3,5 liraya yükseldi. Son bir yıl içerisinde birçok kez zam yapılan simitin fiyatı Mersin’de 2,5 liradan 3,5 liraya yükseldi. Vatandaşın en çok tükettiği ürünlerden olan simit ve poğaçaya yapılan […]

DEVAMINI OKU
reklam

YORUM YAP