DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

‘HAK, HUKUK VE ADALET’ DİYEREK SALDIRDILAR!

Yayınlanma Tarihi : Google News
‘HAK, HUKUK VE ADALET’ DİYEREK SALDIRDILAR!

Her fırsatta demokrasiden bahseden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  tarafından böyle bir saldırı yapılması kafaları karıştırdı. CHP Mersin Gençlik kollarının ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganıyla basını susturma çabası demokrasi söylemine de uzak kaldı. Boya ve yumurtalarla yapılan çirkin saldırıda ‘300 kişi de oluruz 3 bin kişi de’ denilerek tehditler tekrarlandı.

Mersin’de 35 yıldır günlük siyasi gazete olarak yayın hayatını sürdüren Mersin Haberci Gazetesi 2 gündür baskı ve saldırıların hedefi oldu.

‘Yalan haber yapıyorsunuz’ bahanesiyle basın özgürlüğünü hiçe sayan bir grup ‘Bu daha başlangıç’ diyerek gazete çalışanlarını tehdit etmişti. Dün de aralarında CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer ve CHP Mersin Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz’ın da yer aldığı yaklaşık 100 kişilik kalabalık bir grup boya ve yumurta ile gazetecilere saldırarak tehditler savurdu.

“300 KİŞİ DE OLURUZ, 3 BİN KİŞİ DE!”

CHP Mersin Gençlik Kolları’ndan İzzet Kırılmaz ve Alkım Sümer’in de aralarında olduğu kalabalık bir grup ‘kalemler satılık’ diyerek Mersin Haberci Gazetesi’nin önüne gelerek tehditler savurdu. Boya ve yumurtalarla yapılan çirkin saldırıda gazeteciler ‘atın yumurtaları’ diye hedef gösterilirken fotoğraf makinaları ve gazete binası da atılan boyalardan zarar gördü. Öte yandan ‘hak, hukuk, adalet’ adalet sloganı atmalarına rağmen adaleti tehdit ve saldırıyla sağlamaya çalışan grup ‘kalemler satılık’ diyerek kalem, ‘yeminiz bitmiş’ diyerek de yem fırlattı.

CHP’li Sümer, “Saldırı diyorsunuz, ne yapsak yalan yanlış haberler yapıyorsunuz, insanları yanıltıyorsunuz. Kaos ortamı oluşturup, düşman yaratmaya çalışıyorsunuz. Alın size yem” derken CHP’li Kırılmaz ise “300 kişi de oluruz 3 bin kişi de, herkes aklını başına alsın” diyerek tehditler savurdu.

 

reklam