DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

KENDİ ‘GETİR’LERİNİ KURDULAR

Yayınlanma Tarihi : Google News
KENDİ ‘GETİR’LERİNİ KURDULAR

Ülkemizde yaklaşık 4 milyon göçmen bulunduğu kaydedilirken Mersin nüfusunun 5’te birini göçmenler oluşturuyor. Türkiye’de yaşayan Suriyeli girişimciler göçmenlerin yaşadığı iletişim sorununu ortadan kaldırmak için kurdukları yemek siparişi uygulaması ile önce İstanbul Başakşehir’de sonra da Mersin’de hizmet vermeye başladı.

 

Elvan KONUK

Türkiye’de 3 sene önce uygulama fikrini geliştiren yaklaşık 1 buçuk yıldır da ‘PaketMan’ isimli aplikasyonla yemek alanında Suriyeli ve Arapça bilen kişilere yönelik sipariş uygulaması ile hizmet veren girişimciler uygulamayı daha da geliştirmeyi planlıyor.

TÜRKİYE’DEKİ İLK ARAPÇA UYGULAMA

Başakşehir’de kendi kuryeleri ile hizmet verdiklerini aktaran Satış Müdürü Ayhan Sveid, 1 aydır Mersin’de de uygulamanın kullanıldığını aktardı. Uygulamada şimdilik Arapça dil seçeneğinin olduğunu ifade eden Sveid, uygulamaya İngilizce, Rusça ve Farsça dil seçeneklerinin eklenmesi için çalışmaları olduğunu söyledi.  PaketMan’ uygulamasını her milletten göçmenin rahatlıkla kullanabileceği bir hale getirmeyi amaçladıklarını aktaran Sveid, amaçlarının iletişim problemlerini ortadan kaldırmak olduğunu belirtti. Eski adı My Order olan PaketMan Türkiye’deki restoranlardan şuana kadar sipariş verilen ilk Arapça uygulama olma özelliği taşıyor.

MERSİN NÜFUSUNUN 5’TE 1’İ GÖÇMEN

Resmi verilere göre Türkiye’de 1,2 milyonu resmi ikamet izinli olmak üzere 3,7 milyon Suriyeli yaşıyor. Yaklaşık 1 milyon nüfuslu Mersin’deyse resmi rakamlara göre 37 bin yabancının ikamet izni var. Ancak kayıtdışı olanların sayısı bilinmiyor.

reklam