DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

MERSİN’DEN ‘SAVAŞI DURDURUN’ ÇAĞRISI

Yayınlanma Tarihi : Google News
MERSİN’DEN ‘SAVAŞI DURDURUN’ ÇAĞRISI

Ukrayna’da Rusya’nın saldırılarıyla savaş devam ederken, Mersin’de yaşayan Ukraynalılar bir araya gelerek el ele verip, tüm dünyaya ‘Bu savaşı durdurun’ çağrısı yaptı.

Mersin’de yaşayan Ukraynalılar, Özgecan Arslan Barış Meydanı’nda toplanarak, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşa karşı tepkilerini dile getirdi. Ukraynalıların ‘savaşı durdurun’ çağrısına Türk vatandaşlardan da destek gelirken çocuklarıyla mitinge gelen bazı Ukraynalılar gözyaşlarına hakim olamadı.

“ÇOCUKLAR, KADINLAR VE ASKERLERİMİZ ÖLÜYOR!”

Mersin Ukraynalılar Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Galyna Veselukha, savaşa dur demek için toplandıklarını dile getirerek yaşanan acı tabloya dikkat çekti. Ülkelerinde acı bir durumun yaşandığını belirten Veselukha, “Şu an Ukrayna’da kocaman bir savaş gerçekleşiyor. Ukrayna’daki bütün şehirleri mahvediyorlar. Çocuklar, kadınlar ve askerlerimiz ölüyorlar. Şu an Türkiye’ye 30 binden fazla Ukraynalı geldi. Türkler bize çok yardım ediyorlar, çok teşekkür ederiz” dedi.

TÜRKLER DE SAVAŞI KINADI

Savaşın 8 yıl önce başladığını dile getiren Türk vatandaşlarından kimisi bu savaşa herkesin sessiz kaldığını söyledi.  ‘Savaşa hayır, barışa evet’ diyoruz diye konuşan Mehmet Baran ise, “Rusya saldırısıyla çocuk hastanelerinin bombalandığını görüyoruz. Çocukların ölmesi çok acı. Türk vatandaşlarının da orada mahsur kaldığını ve ibadethanelerin nasıl bombalandığını görüyoruz. Bu durumu kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

reklam