DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

PLASTİKTE HAMMADDE ALARMI!

Yayınlanma Tarihi : Google News

Petrol fiyatlarındaki yüzde 400’e varan zamlar yalnızca akaryakıt istasyonlarının ve araç sahiplerinin cebini yakmıyor. Petrol fiyatlarındaki artış gündelik alanda kullandığımız ve eskiden ‘ucuz’ diye yüzüne bakılmayan plastiğin hammaddesi olması nedeniyle plastik ürünlerin fiyatının da artmasına neden oluyor.

 

Elvan KONUK

Bloomberg HT yayınına katılan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, Rusya-Ukrayna çatışması ile gündeme gelecek petrol arzı sorununun, Türkiye’de plastik sektöründe fiyat artışlarına yol açacağından endişe duyduklarını söylemişti. Mersin’de medikal alanda tek üretici firma olan ve kendi hammaddesini de üreten Elissa Plastik Yöneticisi Ahmet Güngör,  yüzde 300-400’leri bulan zamların plastik sektörünü de olumsuz etkilediğini ve artan maliyetlerin fiyatlara yansıdığını söyledi.

“MALİYETLER ARTTI, FİYATLARA YANSIDI”

Mersin’de pandemi sürecinde tıbbi atık kovaları ve siperlik üretmeye başladıklarını dile getiren Güngör, bu anlamda pandemiden en az hasarla çıktıklarını aktardı. Son dönemdeki ekonomik dalgalanmalar ve Rusya- Ukrayna arasındaki çatışmalardan kaynaklı plastiğin hammaddesi olan petrole ciddi zamlar geldiğini vurgulayan Güngör, “ Petrol sorunu global bir sorun. Yüzde 300-400 yüzü buldu zamlar. Bu plastik sektörünü olumsuz etkiledi. Maliyetler arttı, fiyatlara yansıdı. İnsanların alım gücü de azaldı. Bizim hammadde işine girme nedenimiz direkt ilk el olma düşüncemiz. Kar oranımızda düşüş var” şeklinde konuştu.

Petrol fiyatlarındaki yüzde 400’e varan zamlar yalnızca akaryakıt istasyonlarının ve araç sahiplerinin cebini yakmıyor. Petrol fiyatlarındaki artış gündelik alanda kullandığımız ve eskiden ‘ucuz’ diye yüzüne bakılmayan plastiğin hammaddesi olması nedeniyle plastik ürünlerin fiyatının da artmasına neden oluyor.   Elvan KONUK Bloomberg HT yayınına katılan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, Rusya-Ukrayna çatışması ile gündeme gelecek petrol arzı […]

DEVAMINI OKU
reklam

YORUM YAP