DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

TARIM VE GIDA ZORLU VİRAJDA!

Yayınlanma Tarihi : Google News

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, tarım ve gıda sektöründeki sıkıntıların derinleşmeye başladığına dikkat çekerek, “Tarım ve gıda sektörü zorlu virajda. Üretim odaklı, sürdürülebilir tarım modeli şart” dedi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meclis Başkanı Eyüphan Eyüboğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak’ın başkanlığında toplanarak tarım ve gıdada yaşanan son durumu gündeme aldı. Türkiye’nin tarımdaki en önemli üslerinden Çukurova’da sektörde yaşanan genel sıkıntıların yanı sıra son bir aydır da en büyük pazarı olan ve etkisi giderek artan Rusya-Ukrayna krizi başta olmak üzere yaşanan don olayına kadar zorlu bir virajın eşiğinde olduğuna dikkat çekildi.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM MODELİ ŞART”

Başkan Koçak, tarım, gıda sanayi, tarım makineleri ve aletleri sektörlerinde faaliyet gösteren üyeleri ile Tarsus ekonomisinde önemli yere sahip olduklarını ve bu alanlarda çalışan üyeleri ile yaptıkları görüşmeler sonuncunda da sektördeki sıkıntıların derileşmeye başladığını gördüklerini ifade etti. Sürdürülebilir tarım politikalarının önemine dikkat çeken Koçak, “Bölgemiz tarım ve gıdada önemli bir üs konumunda olup, ülkemiz ekonomisine önemli değer katmaktadır. Son ekonomik durumların etkisiyle girdi maliyetlerindeki artıştan, tedarik zincirine kadar yaşanan sorunlara kadar sektör sıkıntılı bir süreçten geçmekte ve bu etki yaşanan yeni krizlerle daha da büyümektedir. Son günlerde yaşadığımız Rusya-Ukrayna arasındaki krizin enerji, savunma boyutunun yanı sıra ekonomik ve özellikle tarım ve gıda açısından da büyük önemi var. Rusya ile batılı devletleri karşı karşıya getiren bu kriz ülkemiz özellikle de bölgemiz tarım sektörünü etkilemiş durumdadır. Sektörde daha stratejik, sürdürülebilir tarım modeline ihtiyaç olduğu daha net görülmektedir” diye konuştu.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, tarım ve gıda sektöründeki sıkıntıların derinleşmeye başladığına dikkat çekerek, “Tarım ve gıda sektörü zorlu virajda. Üretim odaklı, sürdürülebilir tarım modeli şart” dedi. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meclis Başkanı Eyüphan Eyüboğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak’ın başkanlığında toplanarak tarım ve gıdada yaşanan […]

DEVAMINI OKU
reklam

YORUM YAP