DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

‘Yetenek Dönüşüm Programı’ istihdama kapı aralıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
‘Yetenek Dönüşüm Programı’ istihdama kapı aralıyor

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’ kapsamında katılımcılara iş kapısı aralayacak olan kurslar devam ediyor. Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, 3 farklı merkezde 4 ayrı mesleki eğitim kursunun devam ettiğini belirterek, “Yönetici asistanlığı ve lojistik kursu açtık. 2 dönem muhasebe kursumuz açıldı. Bundan sonraki aşamada da bilişim, halkla ilişkiler, kişisel gelişim alanlarında kurslarımız açılacak. Amacımız adaylarımızı hem geleceğe hazırlamak hem de iş arama tekniklerini öğretmek” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin 2022 yılında Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR’la yaptığı protokol kapsamında hayata geçirdiği ‘Yetenek Dönüşüm Programı’ çerçevesinde açılan mesleki eğitim kursları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kurslar gençlerin iş kaygısını azaltırken geleceğe daha emin adımlar atmalarını sağlıyor.

Proje ile iş gücü piyasasının ihtiyacına göre belirlenen Lojistik, Yönetici Asistanlığı, Genel Muhasebe ile Muhasebe ve Finansman alanlarında eğitimler sürüyor. Eğitimler uzman öğretmenler tarafından Yenişehir Halk Eğitim Merkezi, Akdeniz Halk Eğitim Merkezi ve Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda veriliyor.

“AMACIMIZ ADAYLARIMIZIN MESLEKİ EĞİTİM ALANINDA KENDİLERİNİ GELİŞTİRMELERİNİ SAĞLAMAK”

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’nin iş arayanlara yönelik birçok hizmeti tek pakette sunan bir proje olduğunu söyledi. Birçok paydaşın olduğu projeyi genişletme çabası içerisinde olduklarını belirten Özada, “Amacımız; adaylarımızı hem geleceğe hazırlamak hem iş arama tekniklerini öğretmek hem de mesleki eğitim alanında kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamak” dedi. Kursların 2 ya da 3 ay sürdürdüğünü ifade eden Özada, “Adaylarımızın mesleki eğitimden sonra iş olanağına kavuşacağı alanları belirlemeye çalışıyoruz. Bu anlamda yönetici asistanlığı ve lojistik kursu açtık. 2 dönem muhasebe kursumuz açıldı. Bundan sonraki aşamada da bilişim, halkla ilişkiler, kişisel gelişim alanlarında kurslarımız açılacak” diye konuştu.

Başvuru ve mülakat aşamalarını paylaşan Özada, “Bu kurslarımızı bitiren arkadaşlarımıza CV oluşturma, mülakat teknikleri, profesyonellerle deneyim paylaşımı, firma buluşmaları ve iş arama danışmanlığı hizmetlerini sunacağız” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Genel Muhasebe kursunda eğitim veren öğretmen Mehmet Can Cengiz, kursiyerleri geleceğe hazırlamaya çalıştıklarını belirterek, “İş ortamında nelerle karşılaşabileceğinden bahsediyoruz burada. Aynı şekilde Mali Müşavirler Odası’nın kullanmış olduğu ‘Luca’ programı var. Ona yönelik bilgi veriyoruz. Dersimizin modülleri var. Önce modülden teorik olarak işliyoruz dersimizi. Teorik kısmını öğrendikten sonra program üzerinden o işlediğimiz bilgileri programa kaydetmeye çalışıyoruz. Aynı şekilde bir şirkette işleyiş nasıl oluyor? Şirkette genel olarak bir muhasebeci neler yapar, nelere dikkat eder? Vergi Usul Kanunu, Türk Ticaret Kanunu nedir, ne değildir? Bunlarla ilgili bilgiler vermeye çalışıyoruz. Dersin sonunda beyin fırtınası yapıyoruz. Dersimiz akıcı, eğlenceli gidiyor. Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz” diye konuştu.

“BU KURSLARIN DEVAMINI KESİNLİKLE BEKLİYORUM”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ön lisans bölümü büro yönetimi ve sekreterlik mezunu olduğunu belirten kursiyer Zehra İnce, 8 yıl büro yönetimi ve sekreter olarak görev yaptığını söyledi. Muhasebe konusuna da yabancı olmadığını anlatan İnce, “Bundan sonraki iş hayatımda da muhasebeye yönelmeyi düşünüyorum. O yüzden muhasebenin temel kavramlarını öğrenmem benim için daha iyi olacak dedim. Eğitim çok iyi. Oldukça fazla bir şey katıyor bize. Her türlü bilgiyi en ince ayrıntısına kadar öğreniyoruz. Belirli bir programa göre gidiyoruz. Bu kursların devamını kesinlikle bekliyorum. Bunları genel olarak üniversitede bu kadar ayrıntılı vermiyorlar. Ben de üniversite okudum. Ben de genel muhasebe gördüm. Ama bu kadar ayrıntılı görmedim” ifadelerini kullandı.

“İŞ BULABİLME AÇISINDAN GELECEĞE OLUMLU BAKABİLİYORUM”

Mersin Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri Bölümü’nde son sınıf öğrencisi olan kursiyer Cengiz Güler, hem teorik hem de pratikte eğitim almanın önemli olduğunu belirterek, “Burada farklı bir program vardı. ‘Luca’. Bunu da öğrenmek istedim. Onun için başvuru yaptım. Mülakatlara girdik. Burada hiç olmazsa pratikle ilgili bilgiler öğrenebiliyoruz. Kurstan sonra deneyim arttığı için tabi ki özgüven de artıyor. Onun için işe başvuru yaptığımda kendimi özgüvenli hissedeceğim. İş bulabilme açısından geleceğe olumlu bakabiliyorum” dedi. Kurs merkezindeki eğitim ile ilgili de düşüncelerini paylaşan Güler, “Çok akıcı geçiyor. Teorik bilgilerden sonra pratik olarak sorular çözüyoruz, beyin fırtınası yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Lise mezunu Elif Cansu Alkış, Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin kendilerine sağlamış olduğu olanaklarla kursa başvurduğunu söyleyerek, “Kurs süreci çok güzel geçiyor. Bilmediğimiz şeyleri kurs sayesinde öğreniyoruz. Gençler için çok güzel iş olanağı” dedi.

“İŞSİZLİĞİN BU KADAR ARTTIĞI BU DÖNEMDE KURSUN AÇILMASI DAHA DA ÖNEM TAŞIYOR”

Kursiyerlerden Ferhat Şefkatlı da açılan kurslar ve eğitimle ilgili düşüncelerini şu cümlelerle ifade etti:

“Şu an güzel ilerliyor. Hepimizin ayrı bilgisayarları var. Öğretmenimiz de çok iyi. Şu an aldığımız eğitim özel şirketlerden ücretle alınabiliyor. Ücretsiz bir şekilde olması çok önemli. Hedefim bundan sonra ön muhasebe veya genel muhasebe alanında bir şirkette işe girmek. Kariyer Merkezi’nin yaptığı bu kurs çok önemli; gençler için özellikle. İşsizliğin bu kadar arttığı bu dönemde kursun açılması daha da önem taşıyor bence.”

YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI KURSU DA TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Mersin Halk Eğitim Merkezi’nde Büro Yönetimi ve Sekreterlik branşında usta öğretici olarak görev yapan Nejat Kayalar, Yönetici Asistanlığı Kursu’nu Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi’nin ortak planladığını söyledi. Kurs sonunda kursiyerlerin özel sektörde yönetici asistanı olarak görev almalarının hedeflendiğini ifade eden Kayalar, “Burada iletişim dersimiz var. Kitle iletişim, sosyal hayatta iletişim, klavye, beden dili, hitabet, yazı yazma, resmi yazışma kuralları, iş akışı, belge akışı yani bir yönetici asistanının yaptığı işte gerekli olacak bütün donanımları burada arkadaşlara vermeye çalışıyoruz” dedi.

“BİR YÖNETİCİ ASİSTANININ YAPMASI GEREKENLERİ ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Kursiyerlerden Neriman Sağır, bir yönetici asistanının bilmesi gereken her şeyi kursta öğrenmeye başladıklarını söyleyerek, “Maliye Bölümü mezunuyum. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bize sağlamış olduğu bu kurstan faydalanmak bizi onure ediyor. Bu kurs bittikten sonra alacağımız belge ile bir kamu kuruluşunda veya özel sektörde istihdam sağlamayı düşünüyoruz. Hedefimiz bu. İnşallah her şey güzel olur” ifadelerine yer verdi.

Ayşe Yalvaç ise “Tek bir amaç için burada eğitim görmüyoruz. Buradan belgemizi aldıktan sonra iyi bir iş yerinde çalışmak istiyoruz. Hepimizin amacı bu. Toplumsal olarak da bize farklılık kazandırıyor. İnsanlarla nasıl konuşmamız gerektiğini öğrendik. En başında yanlışlarımızı öğrendik. Telefonla konuşmada yanlışlarımızı öğrendik. İletişimi öğrendik, doğru bildiklerimizin aslında çoğunun yanlış olduğunu öğrendik ve bize bu artı olarak geri döndü” dedi.

reklam