DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

Zamlar kepenk indirtti

Yayınlanma Tarihi : Google News

Sigara ve alkol grubundan alınan Özel Tüketim Vergisi ÖTV’deki artış oranı yüzde 47 oldu. Öte yandan Mersin’de ürün bulamayan tekel büfe işletmecileri “Ya zamlar açıklansın ya da ürün verilsin” diyerek kepenkleri kapattı.

Tekel Büfe işletmecileri bir yandan gelen zamlarla ilgili vatandaşların sert tepkileriyle karşılaştıklarında ellerindeki son fiyat listesini gösteriyor, bir yandan da ürün tedarikçilerine ulaşmaya çalışıyor. Nasıl ayakta duracaklarının hesabını yapan işletmeciler alım güçlerinin düştüklerini belirterek sorunlarına bir çözüm bulunmasını bekliyor.

Yılbaşında yapılan zamlarla beraber sigara ve alkol grubuna büyük bir zam yapıldı. Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “Türkiye genelinde dükkânları kapatıyoruz. Firmaların ürün vermemesi, telefonları açmamaları sebebiyle muhatap bulunamadığından, zincir marketlerin otomatik yüzde 40 zam yapmaları bizlerin ticaretini sekte vurmuştur. Ülkemiz adına geçmiş olsun. Ya zamlar açıklansın ya da ürün versinler” dedi. Bu paylaşımın ardından Türkiye’nin birçok şehrindeki tekel bayi sahipleri de kepenklerini kapattıklarını bildirdi. Mersin’de de birçok tekel büfe sahibi yapılan bu eyleme destek vererek kepenk kapattı.

 

“SATIŞLARIMIZ DÜŞECEK”

Mersin’de büfe işletmecisi Mesut Özer, sigara dağıtıcı firmalarından yalnızca Philip Morris grubunun zamlarını açıkladığını ve onların ürünlerini zamlı sattıklarını söyledi. Onun dışındaki ürünlere zam geldiğini ancak şuan zamsız satış yaptıklarını belirten Özer, “Bu zamlar satışlarımızı elbette etkiliyor, satışlarımız düşecek. İçmeyeceğim diyen var, tütüne başlayacağım diyen var, haliyle zamlar vatandaşlar tarafından da olumsuz karşılanıyor” dedi.

 

“NORMAL FİYATA SATTIĞIMIZ ÜRÜNÜ ZİNCİR MARKETLER ZAMLI SATIYOR”

Tekel ürünlerinin satışını yapan Gülhan Güneş, yılbaşından sonra yapılan zamlardan işletmeci olarak nasibini aldıklarını söyledi. Nasıl ve ne şekilde ayakta durduklarının hesabını yaptıklarını belirten Güneş,  içinde bulundukları çıkmazı şöyle anlattı:

“Sattığımız ürünlerin firmalar tarafından bizlere tedariği yapılmamakta. Konuşmak istediğimiz zaman çeşitli bahaneler üretilmekte. Toptan satış yaptığımız firmalara gittiğimizde henüz zam gelmemiş ürünlerin satışı yapılmıyor. Bizim normal fiyattan sattığımız sigaraların ise zamlı satılmış olduğunu görüyoruz. Fiyatlar belirlenmiş, onlara bildirilmiş. Küçük esnaf olarak büyük bir zorluk içerisindeyiz, elimizdeki sermaye tamamen kayıp gitmekte. Alım gücümüz tamamen aşağıya düşmekte. Büyük firmalar ise kendi mallarını, gelirlerini ve sermayelerini katladılar. Bizler de şuan sattığımız malın zamlardan sonra yüzde 40 eksiğini alabileceğiz.”

Sigara ve alkol grubundan alınan Özel Tüketim Vergisi ÖTV’deki artış oranı yüzde 47 oldu. Öte yandan Mersin’de ürün bulamayan tekel büfe işletmecileri “Ya zamlar açıklansın ya da ürün verilsin” diyerek kepenkleri kapattı. Tekel Büfe işletmecileri bir yandan gelen zamlarla ilgili vatandaşların sert tepkileriyle karşılaştıklarında ellerindeki son fiyat listesini gösteriyor, bir yandan da ürün tedarikçilerine ulaşmaya […]

DEVAMINI OKU
reklam

YORUM YAP