DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

Mersin’de basına tehdit: “Bu daha başlangıç”

Yayınlanma Tarihi : Google News
Mersin’de basına tehdit: “Bu daha başlangıç”

Mersin Haberci Gazetesi’nin önüne kimliği belirlenemeyen bir grup gelerek tehditler savurdu.

Mersin’de 35 yıldan buyana günlük siyasi gazete olarak yayın hayatı sürdüren Mersin Haberci Gazetesi, kimliği belirsiz kişilerce baskı ve tehdide maruz kaldı.

Öğlen saatlerinde gazete önüne gelen bir grup genç, “Yalan haber yapmayın artık” sloganları atarak, “Bu daha başlangıç” tehditleri savurdu. Gazete yetkililerinin “Kimsiniz? Hangi haberi protesto ediyorsunuz” sorularına, “Halkız, bütün haberlerinizi” yanıtı veren gençler, “Bu daha başlangıç” tehditleri savurdu.

Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici, amaçlarının özgür, bağımsız ve tarafsız yayıncılık yapan yayın kuruluşuna yönelik tehditlere sert tepki gösterdi. Amaçlarının halk yararına gerçekleri yazmak olduğunu ve bu yönde çaba sarf ettiklerini söyleyen Ekici, gençlere maskelerini indirerek, konuşma çağrısı yaptı. Ancak grup bu talebi kabul etmeyerek, slogan atarak gazete binasının önünden uzaklaştı.

Haberci Gazetesi yönetimi konuyla ilgili şu sözlere yer verdi:

“Gazetemize yapılan bu protesto girişimini ve yönlendiricilerini kınıyor, kamuoyunu özgür ve tarafsız gazetecilik için desteğe, yetkilileri ise bu kişi ve grubu tespit ederek, tehditlere karşı gereğini yapmaya davet ediyoruz.”

reklam